-

CANLI DERS FAYDALARI

Öncelikle faydalarından bahsetmek isterim. Bina ve sınıflara ihtiyacımız yoktur. Trafik yol derdi ortadan kalkmış oluyor haliyle. Sonra dersin belgelerine gelecek olursak kitap derdi yok, haliyle öğrencinin cebinden para çıkmadan ücretsiz bir şekilde istedikleri kadar belgelere online şekilde ulaşabiliyorlar. İstediğimiz vakitlerde konu tekrarı rahatlıkla yapılabilir. Yani bir güne bağlı kalmaksızın ders çalışma imkanı doğuyor öğrenciler için. Çünkü dersler kayıt altında olduğu için her zaman ulaşılabilir hale geliyor.

CANLI DERS ÖZELLİKLERİ

Özelliklere gelecek olursak Canlı ders sistemlerinin en büyük özellikleri çeşitli aplikasyonlar vasıtasıyla yapılmaktadır. Bunların hemen hemen tamamı bire bir, özel dersler için uygundur. Kimileri ise, belli sayılara kadar danışan, öğrenci, insan alabilmektedir. Kimileri de sayı konusunu sınırsız tutmaktadır. Bu durum, verilecek eğitimin içeriğine, kimler arasında olacağına, neye hizmet ettiğine ve kaç dakika/saat süreceğine göre değişmektedir.
Canlı ders sistemleri aplikasyonlar üstünden yapılmaktadır. Her aplikasyonun diğerleriyle benzer genel özellikleri bulunduğu gibi, birbirinden farklı hizmetleri de bulunmaktadır. O sebeple, canlı ders sisteminde kullanacağınız aplikasyonu iyi tanımanız tavsiye edilir. Görüntü kalitesi, ses dizaynı, içerik gönderme, slayt oynatma, anlık mesajlaşma vb. gibi unsurları dikkate almanız sizin avantajınıza olacaktır.

CANLI DERS SÜRECİ

Canlı derslerin süreçleri ise, okullara, bölümlere, sınıflara göre değişkenlik gösteriyor. Okulun belirlediği uygulamalar üzerinden canlı bir şekilde gerçekleşiyor. Üstelik derslerin tamamı kayıt altına alındığı için, istediğimiz herhangi bir zamanda rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Canlı derslerde yoklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Derslerin işleniş şekli ise hocalar tarafından online bir şekilde rahatlıkla aktarılabiliyor.

CANLI DERS NELER KAZANDIRIR?

Canlı ders bize çok şey kazandırır. Öğrenme zevki ve öğrencinin motivasyonunu arttırır. Canlı ders ortamıyla birlikte iletişim oldukça kolaylaşır ve dersler zevkli ve eğlenceli hale gelir. Öğrenci derslere aktif bir şekilde katılırsa, motivasyonu da haliyle artmış olur. Bilgiye ulaşmak eski zamanlara göre kolay olduğu için öğrenciler istediği alanda, istediği platformlarda kendilerini çok rahatlıkla geliştirebilirler. Samuel Johnson’un güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum. Bilgi iki çeşittir; bir konuyu bilmek, ikincisi ise o konuyu nereden öğreneceğini bilmektir. Bu süreçte bilgiye ulaşmak oldukça kolaylaştı.